برای کشورم آرزوی آرامش دارم و برای مردمم لب خندان

مراسم نکوداشت عزت‌الله انتظامی همزمان با سالروز تولد این هنرمند، با رونمایی از تمبر آقای بازیگر برپا شد.

 
به گزارش روابط‌عمومی مؤسسه فرهنگی اکو، جشن تولد 87 سالگی عزت‌اله انتظامی، بعد از ظهر روز دوشنبه، 30 خرداد ماه با حضور حمید شاه‌آبادی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین مسافر آستانه، مدیر مرکز هنرهای نمایشی، حسین پارسایی، مدیر بنیاد رودکی، استاد محمود فرشچیان، مرتضی احمدی، رخشان بنی‌اعتماد، حبیب رضایی، ایرج راد، هومن برق‌نورد، مجید جوزانی، مجید سرسنگی، مهدی میامی، خسرو احمدی، خسرو سینایی، هوشنگ گلمکانی، اصغر همت، نگار اسکندرفر، حمیدرضا صدر و جمع بزرگی از علاقمندان به آقای بازیگر در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم تمبر عزت‌اله انتظامی توسط این هنرمند و محمود فرشچیان پرده‌برداری شد و عزت‌الله انتظامی تمبر خود را مهر زد و امضا کرد تا این تمبر اعتبار داشته باشد.
محمود فرشچیان نیز به یادگار این جمله را در تمبر عزت‌الله انتظامی نوشت: «الهی تا جهان باشد به عزت در جهان باشیم.»
ایرج راد، دیگر هنرمند تئاتر نیز پس از پرده‌برداری از این تمبر، جمله‌ای را به یادگار برای انتظامی نوشت.
محمود فرشچیان نخستین هنرمندی بود که روی صحنه آمد. او گفت: «عزت انتظامی موجب افتخار و عزت هنر ماست. خداوند به او سلامتی و طول عمر بدهد. استاد بزرگی است که هر هنری خلق کرد، در نهایت بزرگی و خوبی بود. کمال هنرمندی و اعتلا در هنر در کارهایش متجلی است.»
فرشچیان از عزت‌الله انتظامی به‌عنوان انسانی نیک‌اندیش و خیرخواه یاد و اضافه کرد: «او همواره در کارهای انسانی و خیرخواهانه پیش‌قدم بوده و این به‌دلیل لطفی است که خداوند به او دارد.»
سپس رخشان بنی‌اعتماد، دیگر هنرمند حاضر در برنامه در سخنانی درباره‌ عزت‌اله انتظامی گفت: «او آقاعزت است، آقا به مفهوم واقعی کلمه.»
این فیلم‌ساز خطاب به انتظامی گفت: «بهتر از هر کسی می‌دانیم درباره‌ شما می‌توان ساعت‌ها گفت، کتاب‌ها نوشت، فیلم‌ها ساخت، همچنان که چنین کارهایی انجام شده است؛ اما آقای انتظامی با الهام از خودتان می‌گویم که همیشه پای یادداشت‌های‌تان امضا می‌کنید عزت. بی‌تعارف و اغراق باید بگویم شما عزت سینما و عرصه‌ فرهنگی ما هستید. نه فقط به‌خاطر آثار به یادماندنی‌تان، بلکه به‌خاطر کارهایی که انجام ندادید و فیلم‌هایی که بازی نکردید. شما عزت عرصه‌ فرهنگ و تاج سر همه‌ ما هستید چون بنده‌ زر، زور و تزویر نشدید.»
انتظامی در جشن تولد 87 سالگی‌اش خطاب به حاضران که در چهار طبقه‌ تالار وحدت به شدت او را تشویق می‌کردند، گفت: «شما من را بی‌قرار کردید، از سالی که شروع به کار کردم، صدای دست‌های‌تان همیشه در گوشم آشناست، شما مردم بودید که من را به جلو آوردید و نگه داشتید و من دست‌تان را می‌بوسم.»
او با تشکر از حسین پارسایی مدیر کل بنیاد رودکی و مدیر مرکز موسیقی بتهون، گفت: در مملکت ما، رسم است که بعد از فوت افراد برای‌شان بزرگداشت می‌گیرند. در حالی که در تمام دنیا همزمان با تولد هنرمندان برای‌شان جشن می‌گیرند. از مسئولان می‌خواهم روز تولد علی حاتمی نیز برایش بزرگداشت بگیرند، چراکه علی حاتمی زنده است.
آقای بازیگر سپس خاطراتی را از دوران کودکی خود بیان کرد و افزود: «نه پدرم برایم تولد گرفت و نه مادرم. اصلا نمی‌دانستم تولد چیست، فقط می‌دانستم سال تولدم 1303 است. وقتی به دنیا آمدم، آن‌قدر لاغر و نحیف بودم که پدر و مادرم می‌ترسیدند وقتی به خواب می‌روم، دیگر نفسم بالا نیاید. مادرم که تنها دختر باسواد محله‌ سنگلج بود، با مشورت با زنان همسایه من را نزد روضه‌خوانی که «سیدمهدی» نام داشت، تبرک کرد. این‌که سن من الان به اینجا رسیده، اول برکت خداست و بعد هم سیدمهدی.»
انتظامی افزود: «آرزو می‌کنم خداوند به ما سلامتی فکر و آرامش بدهد. لطف و مهربانی را یادمان بدهد. ما در گذشته این همه بی‌رحم نبودیم، همدیگر را دوست می‌داشتیم، اما امروز وضعیتی داریم که خدا باید به ما رحم کند. برای کشورم آرزوی آرامش دارم و برای مردمم لب خندان.»
پخش بخش‌هایی از فیلم‌هایی که عزت‌اله انتظامی در آن‌ها نقش‌آفرینی کرده بود و مستند «… و آسمان آبی» که به زندگی این هنرمند اختصاص دارد، همچنین اجرای قطعه‌های «زندگی» و مقدمه سریال «هزار دستان» توسط هنرمند پیانیست، از دیگر قسمت‌های بزرگداشت زادروز تولد عزت‌اله انتظامی بود.
حسین پاکدل که به نوعی مجری برنامه هم بود در این مراسم با اشاره به سال‌های طولانی حضور انتظامی در عرصه فرهنگ و هنر ایران، گفت: «در دنیایی زندگی می‌کنیم که یک‌شبه یک چوب خشک مشهور می‌شود، اما عزت‌اله انتظامی اگر عزت دارد فقط به‌خاطر شهرتش نیست،‌ اتفاقا این شهرت وبال گردن اوست، 65 سال دنبال آدم بودن، او را به این‌جا رسانده است.»
این هنرمند تئاتر متذکر شد: «هریک از ما اعتباری برای یکدیگر داریم؛ اما عزت‌اله انتظامی گنجینه‌ای است که همواره پر است. در همه‌ی زمینه‌ها، گنجینه‌ او سرشار است. انسان کامل چنین است؛ فردی با این اندازه شهرت هر هفته با پای عمل‌شده سه طبقه ساختمان خانه‌ی تئاتر را بالا می‌رود، مدام به موزه‌ سینما و فرهنگستان هنر سر می‌زند و با اعتبارش به بچه‌های سینما و تئاتر کمک می‌کند و هیچ حرکت انسانی‌ای را نمی‌بینیم که او جلو نباشد.»
در پایان این برنامه، کیک تولد عزت‌الله انتظامی که تصویر این هنرمند بر آن نقش بسته بود، بریده شد.
عزت‌اله انتظامی بازیگر سینما و تئاتر ایران متولد 1303 تهران و فارغ‌التحصیل دانشکده‌ هنرهای زیبای تهران در سال 1351 است که برای ادامه‌ تحصیل به مدرسه‌ شبانه‌ تئاتر و سینما در هانوفر رفت و در سال 1337 به ایران بازگشت.
از نمایش‌هایی که این هنرمند در آن‌ها ایفای نقش کرده است می‌توان به «محصلین کلک‌باز»، «چراغ گاز»، «قایق سرنوشت»، «آخرین تمرین»، «مترسک‌ها در شب»، «ریچارد سوم»، «سلطان مار»، «بنگاه تئاترآل» و … اشاره کرد و از فیلم‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی می‌توان «مسافرت»، «هزار دستان» و «محاکمه» و فیلم‌های سینمایی «آقای هالو»، «پستچی»، «گاو»، «ستارخان»، «صادق کرده»، «حاجی واشنگتن»، «گراند سینما»، «هامون»، «ناصرالدین شاه آکتور سینما»، «روز واقعه»، «خانه‌ای روی آب»، «دیوانه‌ای از قفس پرید»، «گاو خونی»، «مینای شهر خاموش»، «آتش سبز» ، «راه آبی ابریشم» و «چهل‌سالگی» را نام برد.
 

دیگر مطالب

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.